πανόραμα επιχειρηματικότητας συνέδριο Ελλάδα

7-8 Απριλίου 2023, Δια Ζώσης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

<We_can_help/>

What are you looking for?

>Καριέρα στο Οικοσύστημα της Φιλοξενίας

Καριέρα στο Οικοσύστημα της Φιλοξενίαςspeaker_info

ΟμιλητέςΑνδριανόπουλος Κωνσταντίνος, Διευθυντικό στέλεχος ξενοδοχείων, Συνιδρυτής “ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ” (Συντονιστής)

Ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και διαθέτει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των ξενοδοχείων από το 1989, έχοντας εργαστεί σε πληθώρα ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Καλαμάτας, καταλαμβάνοντας διευθυντικές και ανώτατες διοικητικές θέσεις σε διάφορα τμήματα της ξενοδοχειακής λειτουργίας. Παράλληλα διαθέτει πολυετή εμπειρία, ως σύμβουλος επιχειρήσεων στον κλάδο της φιλοξενίας, του τουρισμού και του επισιτισμού. Από το 1995 βρίσκεται στο χώρο της Τουριστικής Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής, συνεργαζόμενος με πληθώρα δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων που αφορούν την Ξενοδοχειακή Διοίκηση, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ. Είναι εμπνευστής και συνιδρυτής του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, μιας εξαιρετικά επιτυχημένης και καινοτόμας εθελοντικής δράσης, που στοχεύει στη διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση των επαγγελματιών στο χώρο του Τουρισμού και του Επισιτισμού.

Αγγελόπουλος Αλέξανδρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ)

Ο Αλέξανδρος Ν. Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης (Boston University) και στη συνέχεια International Management στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Boston College. To 2008, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα PDP του New York Cornell University. Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, μιας από τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στην Ελλάδα με μονάδες 5 αστέρων σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση από το 1995, ενώ παράλληλα διατηρεί συμμετοχική δράση σε διάφορους οργανισμούς και επαγγελματικές ενώσεις ενασχολούμενος συστηματικά με την εφαρμογή νέων ιδεών και πολιτικών τόσο στο χώρο του τουρισμού όσο και στον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο. Το 2018, εντάχθηκε στην Επιτροπή του νεοσύστατου τότε κέντρου βιωσιμότητας Sustainability Development Center on Governance and Public Law, ενώ παράλληλα αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Μέλος του Δ.Σ. στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, και Γενικός Γραμματέας στην Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Κρήτης. Επίσης, από το 2010 είναι Επίτιμος Πρόξενος της Ουκρανίας για την Πελοπόννησο. Ως πρωτοπόρος σε θέματα Βιωσιμότητας στον κλάδο του τουρισμού, το 2019 ξεκίνησε να διδάσκει το μάθημα «Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Τουρισμό» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιοoικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ενώ το 2021 αναδείχθηκε ως «Υπεύθυνος Ηγέτης Βιωσιμότητας» στα Hellenic Responsible Business Awards μέσα από κλειστή ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής. Πέρα από τα θέμα της βιωσιμότητας, άλλα θέματα στα οποία εξειδικεύεται και είναι πάντα ψηλά στην ατζέντα του κου Αγγελόπουλου είναι: Οικονομία της Φιλοξενίας, Silver Tourism, Περιφερειακή Ανάπτυξη, Το νέο μοντέλου τουρισμού, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού κ.α.

Μπατσής Ιωάννης, Learning & Development Partner, EMEA, Wyndham Hotels & Resorts

Ο Γιάννης Μπατσής γεννήθηκε στο Βόλο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όπου είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μεγάλα εταιρείες (Hilton, Grecotel κ.λ) ως προϊστάμενος Υποδοχής. Το 2008 πήρε την απόφαση να στραφεί στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού. Το 2009 ανέλαβε τη θέση του HR Manager στην Costa Navarino όπου προσέλαβε περισσότερα από 1000 εργαζόμενους. Τρία χρόνια αργότερα μετακόμισε στις Βρυξέλλες για να αναλάβει το ρόλο του Τalent Development Manager για τα 260 ξενοδοχεία της εταιρείας Starwood Hotels & Resorts στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ). Όταν το 2018 η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Marriott, o Γιάννης μετακόμισε στο Λονδίνο και εντάχθηκε στο κεντρικό γραφείο της Wyndham Hotels & Resorts, ως Learning & Development Partner για τα 500 ξενοδοχεία της εταιρείας στην ΕΜΕΑ. Ο Γιάννης έχει σχεδιάσει, αναπτύξει και εφαρμόσει έναν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων Talent/HR, πολλά από τα οποία έχουν αποτελέσει Βέλτιστες Πρακτικές για τις εταιρείες στις οποίες εργάζεται. Πιστεύει στη δια βίου μάθηση και στην αυτό-βελτίωση. Ως εκ τούτου, είναι κάτοχος τεσσάρων μεταπτυχιακών τίτλων, διαπιστευμένος χρήστης ψυχομετρικών και συμπεριφορικών εργαλείων HR/Talent Development, καθώς και πιστοποιημένος επαγγελματίας HR από την Αμερικάνικη κοινότητα επαγγελματιών Ανθρωπίνου Δυναμικού. Διδάσκει μαθήματα Ανθρώπινου Δυναμικού σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και παραδίδει σεμινάρια Ανθρωπίνου Δυναμικού και Δεξιοτήτων σε διάφορους φορείς και εταιρείες.

Μπρούσαλης Δημοσθένης, Σύμβουλος Branding και Επικοινωνίας, Γενικός Διευθυντής DASC Branding

Σκέφτεται με εικόνες, μαγεύεται με τα παραμύθια και εμπνέεται από αυθεντικές εμπειρίες. Δημιουργεί συνεχώς επιτυχημένα brands από το 1983. Ορκίζεται ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι ο κόσμος όλος. Ότι ο τουρισμός, τα εξαιρετικά μας τρόφιμα και η αυθεντική ελληνική κουζίνα, είναι οι μόνες μας ελπίδες, αρκεί να τα βάλουμε να δουλέψουν σωστά, μαζί. Έτσι, η εξειδίκευσή του εκεί ακριβώς, ήταν μονόδρομος. Φανατικός της προσέγγισης “people-to-people” στις μελέτες branding, εφαρμόζει τις αρχές της συνδημιουργίας (“Co-creation”) με την συνεργασία πολλών (“Crowdsourcing”), και των ενεργειών που ξεκινούν από τη βάση (“From the bottom-up”). Όταν δεν κάνει branding, μιλάει σε συνέδρια και ημερίδες και εκπαιδεύει επαγγελματίες στα θέματα που εξειδικεύεται. Οδηγείται από την φράση που εισηγήθηκε πριν μερικά χρόνια: “if we plan, we, can!”.

Σαριδάκη Κατερίνα, Director, CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, Hellenic Chamber of Hotels

Η Κατερίνα Σαριδάκη είναι η Διευθύντρια του επιταχυντή CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator. Η Κατερίνα Σαριδάκη εντάχθηκε στο δυναμικό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος τον Ιανουάριο του 2019 και έχει αναπτύξει για λογαριασμό του τον στρατηγικό σχεδιασμό και ανάπτυξη του προγράμματος του CapsuleT, του πρώτου επιταχυντή για νεοφυείς τεχνολογικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. To 2022 έλαβε την τιμητική διάκριση “Greek Hospitality Mentor” από τα Greek Hospitality Awards. Από το 2013 έως το 2018 ήταν Εκτελεστική Διευθύντρια του MIT Enterprise Forum Greece, του τοπικού παραρτήματος του διεθνούς δικτύου MITEF Global. Εργάστηκε μαζί με το Δ.Σ. του MITEF Greece για το λανσάρισμα και την ανάπτυξη του παραρτήματος στην Ελλάδα, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας 4 κύκλους του MITEF Greece Startup Competition καθώς επίσης και διάφορες άλλες δράσεις και εκδηλώσεις για το ευρύτερο startup οικοσύστημα όπως το StartSmart Conference και τη σειρά θεματικών εκδηλώσεων Tech that Matter. Πριν από το MITEF Greece, εργάστηκε για 12 χρόνια στον τομέα του Marketing και της διαφήμισης, ως Account Director στην εταιρία Sprint Integrated Marketing Communications έως το 2013. Είναι κάτοχος Bachelor in Marketing καθώς και μεταπτυχιακού Executive MBA από το Πανεπιστήμιο του Κεντ.


Ευχαριστούμε για την φετινή συμμετοχή σας στο Πανόραμα 2023!