πανόραμα επιχειρηματικότητας συνέδριο Ελλάδα

7-8 Απριλίου 2023, Δια Ζώσης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

<We_can_help/>

What are you looking for?

>Πώς το ESG (Environmental, Social, Governance) αλλάζει το επιχειρηματικό τοπίο και δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης

Πώς το ESG (Environmental, Social, Governance) αλλάζει το επιχειρηματικό τοπίο και δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησηςspeaker_info

ΟμιλητέςΗλιόπουλος Γιώργος, Managing Director AIPHORIA – ESG & Sustainability Expert (Συντονιστής)

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος είναι ESG & Sustainability Expert και Managing Director της AIPHORIA, συμβουλευτικής εταιρείας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ESG. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος σπούδασε Περιβαλλοντική Επιστήμη ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Πολιτική & Διαχείριση, με έμφαση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ESG. Επίσης έχει παρακολουθήσει ένα Fulbright Fellowship στο πανεπιστήμιο Cornell των Ηνωμένων Πολιτειών όπου εστίασε σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και Corporate Strategy & Sustainability, ενώ κατέχει και το MBA International από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα εταιρικής υπευθυνότητας, βιώσιμης ανάπτυξης και ESG, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε για τον οργανισμό GRI (Global Reporting Initiative) ως Sustainability Reporting Expert, στο Amsterdam. Επίσης έχει εργαστεί για την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) σε θέματα περιβαλλοντικής νομοθεσίας και διαχείρισης αποβλήτων, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα ESG & Sustainability, υποστηρίζοντας εταιρείες από διάφορους κλάδους της οικονομίας, στην ανάπτυξη και υλοποίηση των στρατηγικών τους σε θέματα ESG και βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και στη δημοσιοποίηση των ετήσιων Εκθέσεών τους στα θέματα αυτά.
Social:

Καζάζογλου Σκούρας Δημήτρης, Head of Corporate Governance & Sustainability Division, Alpha Bank

Είναι ο συντονιστής ESG του Ομίλου Alpha Services & Holdings (μητρική της Alpha Bank), κορυφαίου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Διαθέτει 25ετή εμπειρία στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της τεχνολογίας. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στο The Boston Consulting Group και κατείχε ανώτερους ρόλους στη British Telecom, τη Eurobank, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης της ΕΕ. Είναι κάτοχος BSc in Statistics από το University of London, Queen Mary College και MSc in Management and Strategic Information Systems από το University of Bath, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Social:

Πατρούμπα Αγγέλικα, Corporate Affairs & Sustainability Director, Coca-Cola Τρία Έψιλον


Σπυριδάκη Μαρίνα, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Aegean

Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων στην AEGEAN, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα και μεταξύ των κορυφαίων αερομεταφορέων στην Ευρώπη, με πεδίο αρμοδιότητας την εταιρική επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις, τις πολιτικές βιωσιμότητας και την ΕΚΕ, τη συμμετοχή σε συλλογικά όργανα και φορείς εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας και του κλάδου στην Ελλάδα και την ΕΕ κ.α. Με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων διαθέτει εμπειρία στην εκπροσώπηση επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους και στην εταιρική επικοινωνία.


Ευχαριστούμε για την φετινή συμμετοχή σας στο Πανόραμα 2023!