πανόραμα επιχειρηματικότητας συνέδριο Ελλάδα

7-8 Απριλίου 2023, Δια Ζώσης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

<We_can_help/>

What are you looking for?

>Πώς οι εξελίξεις στην τεχνολογία και την εργασιακή κουλτούρα συνδιαμορφώνουν ανθεκτικές εφοδιαστικές αλυσίδες.

Πώς οι εξελίξεις στην τεχνολογία και την εργασιακή κουλτούρα συνδιαμορφώνουν ανθεκτικές εφοδιαστικές αλυσίδες.speaker_info

ΟμιλητέςΜπουγιούκας Μάριος, Μέλος ΔΣ EEL / Logistics & SCM Director, BCA College (Συντονιστής)

Ο Μάριος είναι απόφοιτος της Σχολής Εμποροπλοιάρχων, Mediterranean Maritime Academy, στη Λεμεσό και του Business School του London Metropolitan University, κατέχοντας πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΒΑ in Business & Management) και δύο συναφή μεταπτυχιακά (ΜΑ in Management και ΜΒΑ). Επίσης, διαθέτει πιστοποίηση στο πεδίο των Logistics. Εργάζεται ως Logistics & SCM Director στο BCA College κι ως Business Development Manager στο Τμήμα Ναυτιλίας του κολλεγίου. Μετέπειτα, είναι συντονιστής των Ακαδημαϊκών Συμβουλίων των Τμημάτων Ναυτιλίας και Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Παράλληλα, κάποιους μήνες το χρόνο, ταξιδεύει ως Ανθυποπλοίαρχος σε πλοία της Variety Cruises. Σε θεσμικό επίπεδο συμμετέχει, από τον Απρίλιο του 2022, σαν Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων (Chios Marine Club) κι από τον Φεβρουάριο του 2023, σαν Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics. Στα ενδιαφέροντά του είναι ότι αφορά το κοινό πεδίο δράσης των Logistics και της Ναυτιλίας κι εν γένει ότι σχετίζεται σ’ επίπεδο Εφοδιαστικής Αλυσίδας με τις συνδυασμένες μεταφορές. Ο Μάριος πιστεύει πολύ στο συνδυασμό των κλάδων της Ναυτιλίας, των Logistics και της Αλυσίδας Εφοδιασμού, με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς είναι πολύ σημαντική η αξία που μπορεί να παρέχει στους φοιτητές, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και στα πρώτα τους εργασιακά «βήματα», στους κλάδους αυτούς.
Social:

Γκαργκάσουλας Δημήτρης, Warehouse Manager Schimatari, Coca-Cola Τρία Έψιλον

Ξεκίνησε με πτυχίο B.Sc. στη Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ολοκλήρωσε το International ΜΒΑ, με εξειδίκευση στα Logistics & Supply Chain από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε διάφορες θέσεις στον κλάδο της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας που περιλαμβάνει τη συνεργασία με μεγάλες εταιρείες όπως η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Procter & Gamble σε θέσεις όπως Market Planning, Customer Logistics, Distribution και Warehouse Manager. Στο σημερινό του ρόλο ως Διευθυντής Αποθήκης για το Mega Plant της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι που εξυπηρετεί το 70% της ελληνικής επικράτειας, διαχειρίζεται ομάδα άνω των 150 εργαζομένων, και είναι υπεύθυνος να σχεδιάσει και υλοποιήσει το Annual Business Plan. Μέσα από τους διάφορους ηγετικούς ρόλους που έχει διατελέσει, έχει οδηγήσει έργα για τη βελτίωση του κόστους μεταφοράς, την αναβάθμιση των υπηρεσιών μεταφοράς μέσω ψηφιοποίησης, την εφαρμογή της μεθοδολογίας Lean για τη δημιουργία αποδοτικότητας κόστους μέσω τυποποίησης και διαχείρισης αλλαγών. Βασικό μέλημα του είναι οι καθημερινές προκλήσεις και οι ανάγκες των εργαζομένων καθώς και η ενθάρρυνση για ένα θετικό και συνεργατικό περιβάλλον εργασίας.
Social:

Ευθυμίου Ορέστης, IT & Automation Systems Manager – TRADE LOGISTICS (FOURLIS)

Σπούδασε Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές στο πανεπιστήμιο του Essex και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στα Logistics & Supply Chain Management από το πανεπιστήμιο Herriot-Watt της Μ. Βρετανίας. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, περιοχή Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Στο χώρο των Logistics, τα τελευταία 16 χρόνια εργάζεται στον Όμιλο Fourlis όπου συμπεριλήφθηκε στην αρχική ομάδα που έστησε και ξεκίνησε τη λειτουργία της Trade Logistics. Αρχικά ως μέλος της διεύθυνσης πληροφορικής, από το 2011 ως διευθυντής συστημάτων αυτοματισμού, και από τις αρχές του 2022 ανέλαβε και τη διεύθυνση πληροφορικής της εταιρίας. Η Trade Logistics λειτουργεί ένα σύστημα αυτοματισμού παλετών και δυο συστήματα αυτοματισμού κιβωτίων για την τροφοδοσία των καταστημάτων και του ηλεκτρονικού εμπορίου των εταιριών ΙΚΕΑ, Intersport, The Athlete’s Foot και Holland & Barrett σε 4 χώρες.
Social:

Ζεϊμπέκης Βασίλης Δρ., Πρόεδρος EEL- Επικ.Καθηγητής Παν.Αιγαίου

Ο Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Υποδιευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Σχεδιασμού, Παραγωγής, και Λειτουργιών (ΣυΣΠΑΛ). Είναι μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ενώ παράλληλα διατελεί Πρόεδρος στην Ελληνική Εταιρεία Logistics (ΕΕL), Μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής και σύμβουλος σε θέματα μεταφορών στα Ηνωμένα Έθνη (UNECE) και στην Παγκόσμια Τράπεζα. Δραστηριοποιείται ερευνητικά σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με έμφαση στις εμπορευματικές μεταφορές και στα πληροφοριακά συστήματα. Έχει εκδώσει 7 διεθνείς συλλογικούς τόμους με θέμα τη Διοίκηση Αλυσίδων Εφοδιασμού καθώς επίσης έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή συνέδρια και επιμελημένους τόμους. Συμμετέχει σε Editorial Boards γνωστών επιστημονικών περιοδικών ενώ παράλληλα έχει αποτελέσει μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Την τελευταία εικοσαετία έχει συμβάλει ενεργά στην υλοποίηση άνω των 60 ερευνητικών έργων ενώ παράλληλα, έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια κατάρτισης στελεχών και σε μεταπτυχιακά προγράμματα σε δημόσιους οργανισμούς και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ο Δρ. Β. Ζεϊμπέκης έχει επίσης διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης και σύμβουλος στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα ενώ έχει υλοποιήσει περισσότερα από 200 ιδιωτικά/αναπτυξιακά έργα στον τομέα των logistics και των πληροφοριακών συστημάτων. Είναι αξιολογητής σε ερευνητικά και επενδυτικά προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG MOVE). Κατέχει δίπλωμα Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (κατεύθυνση Τηλεπικοινωνίες) από το Πανεπιστήμιο του Essex με μεταπτυχιακές σπουδές σε Κινητές & Δορυφορικές Επικοινωνίες από το Πανεπιστήμιο του Surrey και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Warwick. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α). Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) και του Ευρωπαϊκού Τεχνικού Επιμελητηρίου (FEANI).
Social:

Θεοδωρόπουλος Aπόστολος, Chief Strategy Officer SCM, ENTERSOFT

Ο κ. Απόστολος Θεοδωρόπουλος είναι πτυχιούχος Μαθηματικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιχειρησιακή Έρευνα (Magister in Operations Research – M.O.R.) στο Πολυτεχνείο του Άαχεν (RWTH Aachen University). Υπήρξε συνιδρυτής (Ιούν. 1999) και βασικός μέτοχος της Optimum, που πρώτη εισήγαγε στην Ελλάδα τα Πληροφορικά Συστήματα Logistics (Logistics Information Systems – LIS). Με την ένταξη της Optimum στον όμιλο Entersoft (Ιαν.2021) ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση του Supply Chain Management (SCM) Business Unit της Entersoft. Από τον Σεπτ. 2022 κατέχει τη θέση του Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού Supply Chain Management στην Entersoft (Chief Strategy Officer SCM).
Social:

Πούτος Παύλος, Founder & CEO- Marinair Cargo Services

Ο Παύλος Πούτος ξεκίνησε την εργασιακή του καριέρα το 1998 στο χώρο των Διεθνών Μεταφορών & Logistics. Εργάστηκε ως το 2007 σε εταιρίες του χώρου της Διαμεταφοράς εμπορευμάτων όπου και ίδρυσε το 2007 την Marinair Cargo Services Ltd με έδρα τον Πειραιά. To 2011 η εταιρία του ξεκίνησε να εξαπλώνεται στο εξωτερικό με τέσσερα υποκαταστήματα στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας, το 2014 με νέo υποκατάστημα στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας, το 2017 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας καθώς και το 2022 στο Σενζέν της Κίνας. Σήμερα ο οργανισμός του απαριθμεί συνολικά πάνω από 100 άτομα σε ανθρώπινο δυναμικό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με τη συνεχή διεθνή παρουσία και εξάπλωση του οργανισμού του στο εξωτερικό και έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στο χώρο του Shipping & International Transport έχει συνάψει διεθνείς συνεργασίες/contracts με Πολυεθνικές εταιρίες όπως Fedex, ΤΝΤ, DHL, Kuehne Nagel κ.α. Είναι ενεργό μέλος της ΙΑΤΑ (International Air Transport Association), της EEL (Ελληνικής Εταιρείας Logistics), του WCA ( World Cargo Alliance),του Bureau Veritas Marine & Offshore (Γαλλικος Νηογνωμονας), του American Hellenic Chamber of Commerce, του Arab Hellenic Chamber of Commerce.
Social:

Σιαπάτης Δημήτρης, Logistic Systems Director, JUNGHEINRICH HELLAS

Dimitris Siapatis is a mechanical engineer specializing in the management and optimization of internal production and distribution processes. He holds the title of Director in the Logistic Systems department at Jungheinrich Hellas - providing complete Intralogistics solutions. Having more than twenty-five years of experience in this field, he mainly deals with the design of storage spaces and material handling to increase productivity and optimize warehouse processes. He has been responsible for the total design and implementation of important supply chain and fully automated warehouse projects during his career.
Social:


Ευχαριστούμε για την φετινή συμμετοχή σας στο Πανόραμα 2023!