πανόραμα επιχειρηματικότητας συνέδριο Ελλάδα

7-8 Απριλίου 2023, Δια Ζώσης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

<We_can_help/>

What are you looking for?

>Αγγελόπουλος Αλέξανδρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ)
speaker_info

About The Speaker

Αγγελόπουλος Αλέξανδρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ)

Ο Αλέξανδρος Ν. Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης (Boston University) και στη συνέχεια International Management στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Boston College. To 2008, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα PDP του New York Cornell University. Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, μιας από τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στην Ελλάδα με μονάδες 5 αστέρων σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση από το 1995, ενώ παράλληλα διατηρεί συμμετοχική δράση σε διάφορους οργανισμούς και επαγγελματικές ενώσεις ενασχολούμενος συστηματικά με την εφαρμογή νέων ιδεών και πολιτικών τόσο στο χώρο του τουρισμού όσο και στον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο. Το 2018, εντάχθηκε στην Επιτροπή του νεοσύστατου τότε κέντρου βιωσιμότητας Sustainability Development Center on Governance and Public Law, ενώ παράλληλα αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Μέλος του Δ.Σ. στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, και Γενικός Γραμματέας στην Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Κρήτης. Επίσης, από το 2010 είναι Επίτιμος Πρόξενος της Ουκρανίας για την Πελοπόννησο. Ως πρωτοπόρος σε θέματα Βιωσιμότητας στον κλάδο του τουρισμού, το 2019 ξεκίνησε να διδάσκει το μάθημα «Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Τουρισμό» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιοoικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ενώ το 2021 αναδείχθηκε ως «Υπεύθυνος Ηγέτης Βιωσιμότητας» στα Hellenic Responsible Business Awards μέσα από κλειστή ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής. Πέρα από τα θέμα της βιωσιμότητας, άλλα θέματα στα οποία εξειδικεύεται και είναι πάντα ψηλά στην ατζέντα του κου Αγγελόπουλου είναι: Οικονομία της Φιλοξενίας, Silver Tourism, Περιφερειακή Ανάπτυξη, Το νέο μοντέλου τουρισμού, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού κ.α.

Ευχαριστούμε για την φετινή συμμετοχή σας στο Πανόραμα 2023!