πανόραμα επιχειρηματικότητας συνέδριο Ελλάδα

7-8 Απριλίου 2023, Δια Ζώσης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

<We_can_help/>

What are you looking for?

>Νικολόπουλος Βασίλης, CTO co-founder, AVOKADO, Applied R&D, Technology and Digital Innovation, Energy Sector, MYTILINEOS, SA (Συντονιστής)
speaker_info

About The Speaker

Νικολόπουλος Βασίλης, CTO co-founder, AVOKADO, Applied R&D, Technology and Digital Innovation, Energy Sector, MYTILINEOS, SA (Συντονιστής)

Ο Δρ. Βασίλης Νικολόπουλος είναι επικεφαλής του Applied R&D, Technology και Digital Innovation του τομέα Ενέργειας της, MYTILINEOS SA, και CTO της spin off τεχνολογικής startup Avokado Είναι διδάκτωρ Μηχανικός του Ε.Μ.Π. σε θέματα Ενεργειακής Πληροφορικής και Μαθηματικών αλγορίθμων, με 25ετή εμπειρία σε τομείς δημιουργίας νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Ιδρυτής της deeptech εταιρίας Intelen, Inc, , μια από τις πιο επιτυχημένες scaleups Ελληνικές εταιρίες στον χώρο της ενέργειας, που ασχολήθηκε με την ανάλυση ενεργειακών δεδομένων και την ψηφιακή αλληλεπίδραση του ανθρώπου με την κατανάλωση ενέργειας. Επικεντρώνεται στους τρόπους μετατροπής των καινοτόμων αποτελεσμάτων της έρευνας σε προϊόντα και υπηρεσίες). Έχει διακρίσεις και βραβεία σε παγκόσμιο επίπεδο σε τομείς καινοτομίας και νέων επιχειρηματικών ιδεών (ΟΟΣΑ, Silicon Valley, Βραβείο Κούρος, Cebit). Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται ένα βιβλίο για τα υπολογιστικά δίκτυα και πάνω από 50 δημοσιεύσεις και άρθρα για την ενέργεια, την καινοτομία και την τεχνολογία. Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης (ΕΣΑΑ, τομέας Καινοτομία) το 2012, είναι επισκέπτης Λέκτορας στο ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το ΠΑΠΕΙ και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Αριστούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Dundee, με διευρυμένες σπουδές στο Imperial College, το London School of Economics, την γαλλική Ecole Polytechnique και διδακτορικό από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επίσης έχει παρακολουθήσει διάφορα μαθήματα στο HarvardX (Harvard University)

Ευχαριστούμε για την φετινή συμμετοχή σας στο Πανόραμα 2023!