BUSINESS DAYS 2023


ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ 50+ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ/ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 'Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ.

Εγγραφές: 5 Οκτωβρίου – 22 Οκτωβρίου 2023 (δόθηκε παράταση)
Διεξαγωγή (Μόνο Καθημερινές): 31 Οκτωβρίου – 31 Ιανουαρίου 2024
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής

Τι είναι τα Business Days

Για 11η συνεχή χρονιά, το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας διοργανώνει τα Business Days, ένα θεσμό τον οποίο οι νέοι έχουν αγκαλιάσει είτε στη μορφή του με φυσική παρουσία είτε στη διαδικτυακή.

Τα Business Days με φυσική παρουσία είναι επισκέψεις νέων επαγγελματιών μέχρι 30 ετών, αποφοίτων και φοιτητών στα κεντρικά γραφεία ή εγκαταστάσεις σημαντικών επιχειρήσεων με στόχο να γνωρίσουν από κοντά τις επιχειρήσεις αυτές και να δικτυωθούν με τα στελέχη τους.

Σε περίπτωση που μια εταιρεία επιλέξει να διοργανώσει ένα Business Day διαδικτυακά, οι παρουσιάσεις γίνονται μέσω της πλατφόρμας της προτίμησής της (Zoom, Microsoft Teams κτλ).

Τα Business Days αποτελούν μια σπάνια ευκαιρία σύνδεσης με τις εταιρείες της προτίμησής σας που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε!


Σε ποιους απευθύνεται;

  • Μεταπτυχιακούς, αποφοίτους και επαγγελματίες, έως 30 ετών, που αναζητούν το πρώτο ή το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα
  • Φοιτητές που αναζητούν πρακτική άσκηση
  • Φοιτητές που δεν είναι ακόμα στο στάδιο αναζήτησης εργασίας ή πρακτικής άσκησης, αλλά επιθυμούν να γνωρίσουν σημαντικές επιχειρήσεις εκ των έσω

Με ποιο εκπαιδευτικό υπόβαθρο;

  • Μηχανικών
  • Πληροφορικής
  • Οικονομικών Σχολών
  • Θετικών Επιστημών (κυρίως Χημικούς, Φυσικούς, Μαθηματικούς)
  • Άλλες, όπως Τεχνολόγων Τροφίμων, Νομική, Ιχθυοκαλλιέργειας κτλ.

Γιατί να συμμετάσχετε στα Business Days


1

Θα ζήσετε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε εταιρείες εκ των έσω και να θέσετε τις ερωτήσεις σας στα στελέχη τους και, πολλές φορές, στον/στην Διευθύνοντα Σύμβουλο / Διευθύνουσα Σύμβουλο.

2

Θα λάβετε βαθιά γνώση για το πώς λειτουργούν τα διάφορα τμήματα της εταιρείας από τους διευθυντές των τμημάτων.

3

Αν τυχαίνει τον καιρό που θα πραγματοποιηθεί το Business Day η εταιρεία να αναζητά προσωπικό, θα ενημερωθείτε για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας και θα μπορείτε να κάνετε αίτηση. Η συμμετοχή σας στο Business Day σίγουρα θα μετρήσει θετικά.

4

Θα ενημερωθείτε από τα στελέχη του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού για τις διαδικασίες επιλογής, τα προσόντα που αναζητά η εταιρεία από τα μελλοντικά στελέχη της και πώς να δομήσετε το ιδανικό βιογραφικό για τη συγκεκριμένη εταιρεία.

5

Το βιογραφικό σας θα σταλεί, εφόσον το επιθυμείτε, στις επιχειρήσεις που θα επιλέξετε.

6

Μπορείτε να προσθέσετε την παρακολούθηση του ή των Business Days στο βιογραφικό σας.

Εταιρείες που διοργανώνουν Business Days


Φέτος 53 εταιρείες διοργανώνουν Business Day, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ στην 11χρονη ιστορία των Business Days. Οι εταιρείες που διοργανώνουν Business Day για πρώτη φορά είναι: ΑΒ Βασιλόπουλος, Aegean, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Campeon Gaming, ΕΛΒΑΛ, Hemmersbach, Mazars, Μοτοδυναμική, Όμιλος Μυτιληναίου, Novibet, Qualco και Softone.

Ημερομηνίες διεξαγωγής Business Days


Βήματα Συμπλήρωσης Online Αίτησης Συμμετοχής


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 5 Οκτωβρίου και 22 Οκτωβρίου (δόθηκε παράταση) κατά την οποία θα χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό προκειμένου να εισέλθετε στην πλατφόρμα των Business Days και να κάνετε την αίτησή σας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ: Εν συνεχεία, θα κάνετε login στην πλατφόρμα πατώντας στο πράσινο κουμπί ΕΙΣΟΔΟΣ/ΕΓΓΡΑΦΗ όπου θα επιλέξετε τα έξι (6) αγαπημένα σας Business Days και θα συμπληρώσετε τις φόρμες με τα στοιχεία σας που θα αποσταλούν στις εταιρείες της επιλογής σας.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: 7-10 μέρες πριν από την έναρξη κάθε Business Day, θα στέλνουμε email στους τελικούς συμμετέχοντες που επέλεξε η ίδια η εταιρεία. Αν επιλεχθείτε, καλείστε να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας.Οι αιτήσεις ξεκινούν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και η πλατφόρμα θα κλείσει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου (δόθηκε παράταση) στις 23:59.
Σας ευχόμαστε να είστε ανάμεσα στους τυχερούς!

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

Συχνές Ερωτήσεις


Έκανα κλικ στο κουμπί "ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ" και συμπλήρωσα το προφίλ μου. Αυτό σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε η αίτηση;

Όχι, αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Θα πρέπει να κάνετε, εν συνεχεία, κλικ στο πράσινο κουμπί ΕΙΣΟΔΟΣ/ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κεντρικό μενού και να κάνετε log in με τον κωδικό που δημιουργήσατε. Θα μεταφερθείτε στην πλατφόρμα των Business Day όπου θα ακολουθήσετε τα βήματα που θα εμφανιστούν.

Συμπλήρωσα την αίτησή μου οριστικά, αλλά έκανα λάθος σε κάποια στοιχεία, πως μπορώ να τα αλλάξω;

Για οποιαδήποτε αλλαγή της αίτησή σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε στο businessdays@pan-orama.org με πλήρη αναφορά του προβλήματός σας ώστε η Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης των Business Days να σας δώσει τις αντίστοιχες κατευθύνσεις.

Είχα δημιουργήσει προφίλ πέρυσι, αλλά δεν θυμάμαι τον κωδικό πρόσβασής μου. Πρέπει να δημιουργήσω νέο προφίλ;

Σε περίπτωση που έχετε δημιουργήσει προφίλ στην online πλατφόρμα το προηγούμενο έτος και δεν θυμάστε τον κωδικό σας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανάκτηση κωδικού μέσα από την επιλογή «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», όπου θα ενημερωθείτε για τον νέο σας κωδικό μέσω email.

Έχω ολοκληρώσει τα βήματα της αίτησης, πότε θα ενημερωθώ αν επιλέχθηκα σε κάποιο Business Day;

Αν επιλεχθείτε σε ένα ή περισσότερα Business Day, θα λαμβάνετε σχετικό email 5-10 μέρες πριν από την έναρξη του κάθε Business Day.

Σε πόσα Business Days μπορώ να συμμετάσχω;

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε μέχρι έξι (6) Business Days, ωστόσο η τελική επιλογή για το ποιοι θα συμμετάσχουν την ημέρα του Business Day γίνεται από τις ίδιες τις εταιρείες. Επομένως, το κακό σενάριο είναι να μην επιλεχθείτε από καμία εταιρεία, ενώ το καλό σενάριο είναι να επιλεχθείτε σε ένα έως και έξι Business Days!

Ποιος είναι υπεύθυνος για την επιλογή όσων θα συμμετάσχουν στα Business Days;

Η επιλογή γίνεται από την εταιρεία που διοργανώνει το εκάστοτε Business Day.

Ποιά είναι τα κριτήρια για την επιλογή μου ή μη σε κάποιο Business Day;

Η απόφαση για κάθε υποψήφιο προκύπτει μετά από συν-αξιολόγηση της αίτησης του, και του βιογραφικού του σημειώματος, εφόσον το έχει αναρτήσει (δεν είναι υποχρεωτικό). Μερικές εταιρείες μπορεί να θέτουν ειδικά κριτήρια, όπως είναι η σειρά προτεραιότητας που ο υποψήφιος τους έδωσε στην αίτησή του.

Αν δεν επιλεχθώ από μια εταιρεία σημαίνει ότι κρίνουν ότι δεν είμαι κατάλληλος/η για να εργαστώ σε αυτή;

Πολύ συχνά οι αξιόλογοι νέοι που έχουν επιλέξει ένα δια ζώσης Business Day είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που μπορεί να φιλοξενήσει η εταιρεία. Αναγκαστικά, στην περίπτωση αυτή, η εταιρεία θα πρέπει να κάνει μια επιλογή π.χ. 30 ατόμων διότι αυτή είναι η χωρητικότητα της αίθουσας της. Αν η χωρητικότητα ήταν μεγαλύτερη, μπορεί να προσκαλούσε πολύ περισσότερα άτομα.

Είναι απαραίτητο να είναι κάποιος φοιτητής ή απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να κάνει αίτηση;

Αίτηση μπορεί να υποβάλλει οποιοσδήποτε νέος ηλικίας 18-30 ετών, ανεξαρτήτως επιπέδου εκπαίδευσης. Πριν υποβάλλετε την αίτησή σας, προτείνουμε να μελετήσετε προσεκτικά το προφίλ υποψηφίου που ζητάει κάθε εταιρεία για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να επιλεγείτε.

Είμαι μεγαλύτερος των 30 αλλά σπουδάζω ακόμα, μπορώ να συμμετέχω;

Προτεραιότητα για συμμετοχή στα Business Days έχουν οι νέοι ηλικίας 18-30 ετών. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν - αν θέλουν - να υποβάλλουν αίτηση, αλλά θα επιλεγούν μόνο εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από όσους υποψήφιους ηλικίας 18-30 ετών πληρούν τα κριτήρια του προφίλ που έχει οριστεί για το κάθε Business Day.


Χρυσός Χορηγός Επικοινωνίας


Χορηγοί Επικοινωνίας

Δηλώστε συμμετοχή ως εταιρεία για το 2024

Κλείστε μια θέση στο συνέδριο Πανόραμα επιχειρηματικότητας. Γνωρίστε τους επόμενους συνεργάτες σας!

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

κ. Δημήτρης Σκούρτας

Email

info@pan-orama.org

Τηλέφωνο επικοινωνίας

+30 697 205 2110